Neljännet treffit Ravintola Gallessa

Neljänsillä kulttuuritreffeillä kokoonnuimme lounaalla Ravintola Steak and Whisky House Gallessa, johon meille oli järjestetty Aleksis Kiven -päivän esitys Porin murteella. Esiintjänä oli murretaiteilija Elina Wallin.

img_5325Tapasimme Gallessa, seniorit olivat iloisen ja odottavaisen oloisia. Seniorit etsivät mieleisensä istumapaikat itse, minkä jälkeen puheensorina täytti ravintolan.

johanna-ja-camilla

 

Myös projektin rahoittajasäätiöstä Camilla Molander-Ruuttu oli tullut paikalle katsomaan projektin etenemistä.

 

Aluksi Johanna otti puheenvuoron ja kertoi senioreille loput tapaamiset, jotka huipentuvat juhlakaronkkaan joulukuussa.

Johannan jälkeen ravintolan omistaja kertoi hieman ravintolasta, sekä kertoi menusta: alkuruuaksi vihreää salaattia, pääruuaksi broileria riisipedillä sekä currykastike ja jälkiruuaksi kahvia. img_5324

Ennen kuin saimme alkuruuat, oli syntymäpäiväsankari Heimon vuoro saada onnittelut. Saimme onnittelumaljat käsiimme ja aloimme laulaa ” Paljon onnea vaan”. Lopuksi annoimme Heimolle kortin, jossa oli Eino Leinon runo Lapin Kesä sekä yhteisen lahjan.

Heimon sanoin: ”Voi elämän kevät ja kukkiva nuoruus, olen liikuttunut ja onnellinen.”

img_5315  img_5318

Tästä oli hieno jatkaa ruokailua ja kaikilla oli hyvä mieli, joka kesti tapaamisen loppuun asti.

Seuraava tapaaminen on 27.10. Olavi Virta -musikaalissa Promenadikeskuksessa.

Senioreiden ja kulttuurikavereiden kommentteja päivästä:

”Tapaaminen oli jälleen täynnä iloisia ihmisiä. Kevyt puheensorina säesti ruokailua ja tarjoilu sujui todella jouhevasti. Seniorimme odotti innolla Elina Wallinin tapaamista ja hänen esiintymistään. Esitys oli mukaansatempaava, Elina olikin oikein iloinen persoona. Seuraavien tapaamisten ajankohtien julkistus myös piti senioriamme jännityksessä. Kaikkiaan onnistunut tapaaminen, ja jälleen oli positiivinen ilmapiiri.”

”Iloista porukkaa ravintola täynnä kun kaikki seniorit saapuivat paikalle. Heimon syntymäpäivän muistaminen oli hieno juttu ja tuntui mieskin muistamisesta pitävän. Tunnelma oli mukava ja Elina Wallinin esitys oikein hyvä. Innolla seuraavia tapaamisia odottaen.”

”Ruoka maistui ja tunnelma pöydässä oli hyvä, senioreillamme ja Elinalla olikin yhteistä taustaa ja juttua riitti. Elinan esitys oli oikein elävä ja pirtsakka, tykkäsin itekkin.”

”Oli piristävää ja toisaalta jännittävääkin lähteä mukaan tähän tapahtumaan. Ystäväni oli sanonut, että Galle on ihan Porin paras ravintola. Ja kyllä ruoka olikin hyvää. Elinan jutut olivat hauskoja, mutta aika paljon se puhui itsestään. Odotin ehkä toisenlaista esitystä, mutta en oikein tiedä millaista. Seuraava tapahtuma eli Olavi Virta –aiheinen musikaali selvästi jo kutkutti seniorin mieltä.”

”Tapaamista olikin jo odotettu. Pientä jännitystä oli vielä aamulla ilmassa. Ruoka oli hyvää! Iloinen puheen sorina kuului pöydästämme. Omaishoitajat vaihtoivat kuulumisia keskenään ja neuvoivat arjen jaksamisessa toinen toistaan.  Elina oli hauska. Seuraavaa tapahtumaa odotetaan jo innolla.” 

”Odotettu tapaaminen. Gallessa huomasin kuinka nautittiin hyvästä ruuasta ja tarjoilusta. Kerrankin voi vaan olla ja nauttia. Elinan kertomuksista oltiin kiinnostuneita ja hymy kareili molempien kasvoilla. Hieno päivä!” 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *