SEITSEMÄNNET KULTTUURITREFFIT PORIN PROMENADISALISSA

Olimme saaneet kutsun Pori Sinfoniettan konserttiin Kesäinen kaiku Espanjasta, jota viulisti Johanna Ilvesmäki oli kuvannut seuraavalla tavalla:

”Nyt kannattaa varata Promenadisalista tuoli musiikkimatkalle 1900-luvun Espanjaan. Lapsena sokeutunut Joaquin Rodrigo sävelsi Kesäkonserton (1943) viululle ja orkesterille, ja minulla on ilo esittää tämä palmujen, sypressien, romantiikan ja karnevaalin hehkuinen virtuoosikonsertto Suomen kantaesityksenä Jaakko Kuusiston ja Pori Sinfoniettan kanssa!”

Tartuimme kutsuun ja saavuimme ajoissa paikalle, sillä meille oli tarjottu tilaisuus osallistua Sinfoniettan intendentti Leena Harmaalan ja kapellimestari Jaakko Kuusiston vetämään konserttiesittelyyn.  Saimme kuulla siitä, kuinka Rodrigon viulukonsertto oli päätynyt ensiesitykseen juuri Pori Sinfoniettalle ja siitä kuinka sinfoniaorkesterin ohjelmisto rakentuu ja kuinka sen harjoittelee.  Oli mielenkiintoista huomata, kuinka vaativaa ja suurta kurinalaisuutta soittajan työ onkaan.

Leena Harmaalan esiteltyä kapellimestari Jaakko Kuusiston ja hänen useat projektinsa, saimme todeta, että on ilo ja kunnia saada musiikin todellinen monitoimimies tänne Poriin  Sinfoniettaa johtamaan. Kuusisto on niittänyt mainetta mm. säveltäjänä ja taitavana viulistina.

Konsertin alkusoittona kuultiin Zoltán Kodályn säveltämä Kesäilta unkarilaisin vivahtein.

jaakko

jaakko1Joaquín Rodrigon viulukonserton ”Kesäkonsertto” solistina esiintyi Pori Sinfoniettan II konserttimestari, viulisti Johanna Ilvesmäki. Taidokkaasti viululla soitettu musiikki oli lennokasta ja
hienostunutta.

Lopuksi kuultiin Ludwig van Beethovenin 2. sinfonia, jonka sointi oli tarmokas ja valoisa.

Kokemus tämän tyylisestä musiikista oli ensimmäinen monelle seniorille ja opiskelijalle.

”Mielenkiintoinen kokemus ja hyvä viulisti.”

”Kokemus oli vaikuttava, vaikka en klassisesta musiikista niin piittaa. Kun en tuosta musiikista oikein saanut sellaista otetta enkä siihen päässyt kiinni.”

”Olisivat soittaneet Metsäkukkia tuohon loppuun.”

 

jaakko2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *